Обележавање јубилеја Техничког опитног центра

Четвртак, 14.12.2023 | Култура и традиција
Дан Техничког опитног центра — 14. децембар свечано је обележен данас у знак сећања на дан када је 1933. године формирана Ваздухопловна опитна група, чија је делатност била испитивање наоружања и војне опреме.

Поводом празника, одржана је свечана академија у Дому Гарде у Топчидеру, на којој су, уз богат културно-уметнички програм, сумирани резултати рада у години за нама и уручена признања појединцима и институцијама са којима је ова војна научноистраживачка установа остварила плодотворну сарадњу.

У осврту на постигнуте резултате, истакнуто је да је, у години у којој обележавамо 50 година од формирања Техничког опитног центра и 90 година испитивања наоружања и војне опреме, настављено јачање истраживачко-развојног потенцијала Центра, који се данас с правом може похвалити изузетно стручним кадром, модерном испитно-мерном опремом и савременим методама испитивања базираним на домаћим и страним војним и цивилним стандардима.

Свечаној академији су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, представници организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, затим представници научноистраживачких установа и привредних друштава и бројни гости.

Повезане вести