Такмичење водича службених паса из јединица Команде за обуку

Четвртак, 25.5.2017 | Обука

У касaрни ,,Књаз Михајло“ у Нишу, у организацији Центра за обуку логистике, јуче је одржано такмичење професионалних војника водича службених паса из јединица Команде за обуку.

Такмичење, чији је циљ био сагледавање обучености професионалних војника водича службених паса за извршење наменских задатака и развијање такмичарског духа у јединицама Команде за обуку реализовано је на полигону за обуку у Чети за обуку водича паса, узгој и дресуру паса Центра за обуку логистике.

У конкуренцији девет такмичара са службеним псима чуварске категорије, такмичење је реализовано кроз три задатка: дисциплинске вежбе у ставу „К НОЗИ“, савлађивање препрека и постављање пса на дужност и одвођење пса са дужности.

Прво место заузео је разводник Александар Тодоровић из Центра за обуку логистике са службеним псом ЈАПИ расе белгијски овчар, друго место заузео је десетар Мића Ђорђевић из Команде за развој Тимочке бригаде са службеним псом ОДА расе белгијски овчар и треће место десетар Никола Ђорђевић из Трећег Центра за обуку службеним псом РЕБЕКА расе немачки овчар.

Признања најуспешнијим такмичарима уручио је заменик команданта Центра за обуку логистике потпуковник Милан Терзић.

Повезане вести