Министар одбране у посети јединицама Војске Србије у Бачкој Тополи

Уторак, 5.2.2019 | Обука

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике Војске Србије у касарни „Бачка“ у Бачкој Тополи.

Сви припадници Војске Србије приказују веома висок ниво обучености и веома високу спремност за испуњавање сваког задатка. Морал у јединицама је на веома високом нивоу и то је оно што нас све радује и чини нас поносним – рекао је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи начелника Генералштаба генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића обишао обуку професионалних припадника Војске Србије у касарни „Бачка“ у Бачкој Тополи.

У овим немирним и несигурним временима, истакао је министар одбране, снажна, развијена и задовољна Војска Србије је најбољи гарант да ћемо бити слободни и да ћемо наставити да одлучујемо сами о себи.
 
Према речима команданта 17. механизованог батаљона и команданта гарнизона Бачка Топола мајора Радета Адамовића данас је у касарни „Бачка“ приказан део наоружања и војне опреме који се налази у наоружању јединица стационираних у Бачкој Тополи.
 
– Приказан је део реализације обуке јединица из гарнизона, а посебно бих истакао обуку на БОВ ПОЛО М83, обуку на хаубицама СХ 122, обуку минобацачког вода и обуку механизованог вода. Поред ове редовне обуке коју изводе јединице из гарнизона, данас смо приказали и део наоружања и опреме који се користи у Копненој зони безбедности на обезбеђењу административне линије – истакао је мајор Адамовић.
 
Након информисања о стању у јединици, министар одбране имао је прилику да види приказ пешадијског наоружања и средстава за маскирање, као и радње и поступке на команду „спреман за паљбу“ на лансеру ракета самоходном противоклопном М-83.
 
Професионални припадници Прве бригаде демонстрирали су сегмент обучавања и на самоходној хаубици 122 мм, док је вод минобацача 120 мм приказао поседање ватреног положаја.

Механизоване јединице демонстрирале су радње и поступке механизованог вода на БВП М80А, као и лансирање моста са тенка носача моста и прелаз механизованог вода преко моста.
 
Министар Вулин је обишао и кабинете, где је имао прилику да види обуку оператера на тренажеру.
 
Током данашње посете касарни „Бачка“ министар Вулин обишао је и православне и римокатоличке богослужбене просторије у касарни „Бачка“.
 
Обиласку су присуствовали и начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Желимир Глишовић и командант Прве бригаде копнене војске пуковник Зоран Насковић, са сарадницима.

Повезане вести