Падобрански вишебој јединица специјалне намене

Петак, 1.10.2021 | Из јединица
На војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу и у ширем рејону стрелишта „Међа“ ове недеље је одржан 21. Падобрански вишебој јединица специјалне намене у организацији 63. падобранске бригаде.

Током четвородневног такмичења, које представља тест знања, вештина, сналажљивости и истрајности, припадници специјалних снага су се надметали у 14 дисциплина на стази дугој око 30 километара.

Екипе су извеле падобрански десант, гађање аутоматском пушком, пиштољем, бомбом и ножем, оријентацију на терену, извлачење рањеника и неисправног возила, савлађивање различитих препрека, пењање уз конопац и претрес терена.

У конкуренцији 36 такмичара разврстаних у 6 екипа, тријумфовали су припадници прве чете 63. падобранске бригаде, друга је била екипа падобранске чете борбеног трагања и спасавања, такође из 63. падобранске, док је треће место припало екипи Батаљона за специјалне операције „Грифони“ из 72. бригаде за специјалне операције. Ове године учешће је узела и једна екипа ветерана 63. падобранске бригаде.

Такмичење је реализовано успешно, у духу фер плеја и приказану високу оспособљеност припадника специјалних јединица за извршавање наменских задатака.        

Повезане вести