Завршне припреме за Тенковски биатлон

Петак, 24.7.2020 | Обука
Припреме тенкиста Војске Србије за учешће на Међународним војним играма у дисциплини Тенковски биатлон ушле су у завршну фазу, на крају које ће бити одабрене три такмичарске и једна резервна посада.

У овој фази припрема, која се реализује на полигону „Пасуљанске ливаде“, обједињено је гађање тенковским топом, противавионским и спрегнутим митраљезом.

На основу резултата гађања, квалитета и брзине припрема тенка, те обучености и физичке спремности посада бира се екипа која ће на Тенковском биатлону у Руској Федерацији представљати Војску Србије. Вредновање резултата, праћење правилности и поштовања прописаних мера безбедности у току припрема поверено је официрима који су се претходних година са успехом такмичили на биатлону.

Тенковски биатлон се ове године одржава на полигону Алабино недалеко од Москве од 23. августа до 5. септембра. Такмичење подразумева савлађивање полигона на којем посаде тенкова имају задатак да за што краће време пређу стазу дужине око четири километра, правилно савладају препреке и погоде циљеве тенковским топом, спрегнутим и противавионским митраљезом. Састоји се из три фазе: индивидуалне трке, полуфиналне штафетне трке и финалне штафетне трке, а за титулу победника у финалу ће се надметати четири најбоље екипе.

Ово ће бити седмо учешће припадника Војске Србије на Тенковском биатлону, а мотивисаност и резултати вишемесечних припрема уливају наду да ће тенкисти Војске Србије и ове године остварити запажене резултате на такмичењу у Руској Федерацији.

Повезане вести