Командно-штабна вежба батаљонa војне полиције

Понедељак, 21.3.2022 | Обука
У Петом батаљону војне полиције претходне недеље је реализована командно-штабна вежба „Пролеће 2022“, на којој су увежбавани припрема и извођење противтерористичке операције, стабилизација и дезангажовање.

Вежба је реализована са циљем унапређења обучености припадника команде батаљона у процесу оперативног планирања и примени стандардних оперативних процедура у командовању снагама ангажованим у операцији.

Упоредо са вежбом команде, реализовано је стручноспецијалистичко оспособљавање основних јединица, током којег су војни полицајци у складу са својим специјалностима пролазили садржаје колективне обуке за практичну примену овлашћења војне полиције. 

По задатим супозицијама, увежбаване су тактике, технике и процедуре приликом лоцирања и уништења диверзантске групе, патролирање, спровођење приведених лица, употреба службених паса за проналажење минско-експлозивних средстава и контрола војног путног саобраћаја.   

Обука у батаљонима војне полиције Копнене војске је разноврсна и изводи се у свим условима током целе године, а њеном реализацијом унапређује се обученост ових јединица за реализацију наменских војнополицијских задатака.

Повезане вести