Почео курс за војне посматраче Уједињених нација

Понедељак, 18.9.2017 | Мултинационалне операције

Курс за војне посматраче Уједињених нација данас је у Центру за мировне операције у Београду свечано отворио заступник начелника Центра пуковник Никола Дејановић.

Курс похађа 19 официра Војске Србије и један официр кинеске армије и они ће се до 6. октобра, до када траје курс, обучавати за рад на дужностима војних посматрача у мировним операцијама, у складу са процедурама и стандардима Уједињених нација. 

Наставу на курсу реализује инструкторски тим Центра за мировне операције уз подршку команди оперативних састава Војске Србије и ангажовање гостујућих предавача из Министарства одбране и Генералштаба. Полазницима ће предавати и по један инструктор из Центра за обуку за операције подршке миру из Босне и Херцеговине, Центра за обуку за мировне операције из Мађарске, Међународног центра за обуку из Аустрије и Центра за обуку за операције подршке миру из Грчке.

Ово је четврти пут да Центар за мировне операције реализује овакав курс, а овај пут ће реализацији присуствовати и евалуатор Интегрисане службе УН за обуку, будући да се курс налази у процесу сертификације.

Повезане вести