Завршена прва фаза вежбе „Ватрени штит 2022“

Четвртак, 7.4.2022 | Обука
Прва фаза здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, коју у садејству изводе снаге  Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО и специјалних јединица Војске Србије, завршена је данас на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Учеснике вежбе вечерас је обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са делом свог проширеног колегијума. Он је присуствовао реализацији увежбавања за извођење борбених дејстава у ноћним условима и том приликом се уверио у одличну тактичку и ватрену оспособљеност војника и старешина и висок ниво оствареног садејства вежбајућих јединица из различитих састава Војске Србије.

Здружена тактичка вежба с бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, на којој учествује више од хиљаду припадника Војске Србије, реализује се ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије за извођење одбрамбене операције у различитим земљишним и временским условима, дању и ноћу. 

Вежбајуће јединице су на терен изашле крајем прошле недеље, а интензивне активности на полигону завршавају се у суботу 9. априла, вежбом ојачане тактичке групе у извођењу одбрамбене операције у ноћним условима. Тада ће снаге Војске Србије показати одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње у одговору на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије, а биће представљен и део борбених средстава из развоја домаће одбрамбене индустрије.

Повезане вести