Уручење одликовања припадницима Војске Србије

Петак, 21.4.2023 | Актуелности
У Дому Гарде у Београду данас је одржана свечаност на којој су уручена одликовања врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића поводом Дана државности Србије и Дана Војске Србије.

Одликовања је уручио потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у својству изасланика председника Републике, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

Златним и сребрним медаљама за заслуге и за ревносну службу одликовано је 196 припадника Министарства одбране и Војске Србије, док је Сретењским орденом трећег степена одликована Војна штампарија Управе за односе са јавношћу.

Министар Вучевић је, честитајући одликованима, истакао да му је изузетна част да све поздрави поводом прославе најзначајнијег војног празника — Дана Војске Србије, који у нашој историји симболизује трајан извор и надахнуће како нашем народу, тако и нашој војсци.

— Данас уручујем одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије из надлежности председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића поводом прослава два битна датума — Дана државности Србије и Дана Војске Србије. Србија слави, памти и поштује и Први и Други српски устанак. Ти празници су наше утемељење и учитељица живота. На њиховим поукама ми јасно можемо видети из чега је настала данашња, модерна Србија и чега се морамо држати и следити да би је сачували и одбранили — нагласио је министар Вучевић.

Министар одбране је честитке упутио и породицама награђених припадника Министарства одбране и Војске Србије.

— Честитам вама и вашим породицама којима нека је на понос што имају вас као најбоље примере части, поштења, родољубља и преданости нашој јединој држави, нашој отаџбини, нашој Србији. Живела Војска Србије, живела отаџбина Србија! — поручио је министар Вучевић на крају обраћања.

Данашњој свечаности у Дому Гарде на Топчидеру присуствовали су чланови Колегијума министра одбране и Колегијума начелника Генералштаба.

Повезане вести