Генерал Драганић разговарао са полазницима Основног командно-штабног курса

Уторак, 6.9.2016 | Актуелности

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић обратио се данас на Војној академији полазницима 7. класе Основног командно-штабног курса.

Генерал Драганић је официрима који се усавршавају на овом курсу говорио о актуелним безбедносним изазовима, ризицима и претњама у савременом свету, безбедносној ситуацији у региону и дао усмерења у вези са реализацијом курса и очекиваним резултатима.

Говорећи о актуелном стању у Војсци заменик начелника Генералштаба је истакао да Војска Србије,у складу с временом у коме живимо и које карактерише невероватно брза промена ситуације, квалитетно извршава све своје задатке, посебно оне који се односе на заједничко ангажовање са снагама МУП-а на заштити државне границе од илегалних миграција и кријумчарења људи, на Копнену зону безбедности и учешће у мултинационалним операцијама.

Официрима на овом облику усавршавања генерал Драганић је нагласио значај непрекидног учења и усавршавања и поручио им да су знања која су раније стекли на Војној академији само полазна основа за постизање успеха у војничкој каријери, а да из чињенице да су официри Војске Србије проистиче обавеза да постављене задатке извршавају коректно, одговорно и професионално водећи рачуна о људима са којим раде и којима командују.

Предавању су присуствовали начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић и начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Стојан Коњиковац. 

Повезане вести