Обука припадника рода пешадије

Среда, 21.12.2022 | Обука
У пешадијском батаљону Четврте бригаде копнене војске наоружаном оклопним борбеним возилима „лазар 3“ у току је интензивна обука за извођење борбених дејстава у одбрамбеним и нападним операцијама.

Обука се изводи на вежбовном простору и у рејону мирнодопске локације јединице са циљем одржавања и унапређења оспособљености професионалног састава за употребу кључног наоружања, а тиме и укупне борбене готовости за реализацију додељених мисија и задатака.

Војници и старешине на полигону увежбавају тактичке радње и поступке на бојишту уз употребу оклопних борбених возила, чијим је увођењем у наоружање значајно унапређена покретљивост, ватрена моћ и заштита пешадијских јединица у извођењу операција. Током обуке, они унапређују и раније стечена знања о системима и подсистемима возила, наоружању и одржавању овог борбеног средства.

Припаднике пешадијског батаљона у наредном периоду очекују тактичке вежбе и реализација бојевих гађања, када ће се у пракси проверити резултати постигнути у овом циклусу обучавања.

Реализацијом ове обуке обезбеђује се захтевани ниво способности пешадијских батаљона за извођење борбених дејстава на сваком земљишту и у свим временским условима, и уједно стиче поверење у поузданост и ефикасност савремених борбених средстава на употреби у овим јединицама.

Повезане вести