Висока обученост борбених тимова 72. бригаде за специјалне операције

Четвртак, 22.9.2022 | Обука
Припадници 72. бригаде за специјалне операције континуирано реализују разноврсну обуку, како у рејону базирања тако и ван мирнодопске локације, са циљем очувања високог нивоа борбене готовости јединице за извођење специјалних и операција од посебног значаја.

На једном од полигона Војске Србије сегменте напредне обуке пролазе борбени тимови Батаљона за специјалне операције „Грифони“ из састава ове бригаде. Њих је данас обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом је присуствовао реализацији гађања из савременог наоружања којим је јединица опремљена.

Борбени тимови су данас по циљевима дејствовали из митраљеза са борбених возила „хамви“, затим пушкомитраљеза, снајперских и далекометних пушака, остваривши притом одличне резултате.

Изражавајући задовољство приказаном одличном оспособљеношћу војника и старешина за ефикасно и брзо неутралисање циљева на средњим и великим даљинама, њиховим односом према задацима и високим моралом, начелник Генералштаба је истакао да се од припадника специјалних снага Војске Србије очекује да увек буду спремни да први одговоре на угрожавање безбедности државе и грађана и изврше сваки задатак који пред њих постави државно и војно руководство.

Реализацијом захтевне и комплексне обуке, која се у 72. бригади за специјалне операције изводи током целе године, у свим тактичким, временским и земљишним условима, обезбеђује се врхунска оспособљеност, физичка припремљеност и ментална снага војника и старешина, те висок ниво борбене готовости који краси ову елитну јединицу Војске Србије.

Повезане вести