Обука извиђачких јединица АБХО

Уторак, 21.12.2021 | Обука
У касарни „Цар Лазар“ и на полигону „Равњак“ у Крушевцу у току је редовна обука за спровођење посебних мера противнуклеарно-хемијско-биолошког обезбеђења јединица Војске Србије.

Реч је о колективној обуци професионалног састава 246. батаљона атомско-биолошко-хемијске одбране, који самостално и у саставу осталих структура Војске Србије извршава задатке атомско-биолошко-хемијског обезбеђења.

У оквиру обуке, која се у јединици реализује током целе године, спроводе се вежбовне активности извиђачких јединица АБХО за реализацију наменских задатака. Тежиште је на развијању осматрачке станице, управног органа у мрежи нуклеарно-хемијско-биолошке контроле, и увежбавању техника и процедура за прикупљање и аналитичку обраду података о дејству непријатеља.

Висока оспособљеност припадника јединице за реализацију задатака из све три мисије Војске Србије потврђена је на здруженим тактичким вежбама и успешном реализацијом широког спектра активности на сузбијању и спречавању ширења заразне болести ковид 19.

Повезане вести