Припадници Гарде учествовали у такмичењу у припремању гулаша

Понедељак, 13.5.2013 | Цивилно-војна сарадња

Припадници Гарде Војске Србије учествовали су данас као гости на Седмом традиционалном затвореном првенству Јавног предузећа Сава Центар у припремању гулаша на отвореном. У такмичењу, које се организује поводом обележавања 36. годишњице постојања те установе, учествовало је 17 екипа, а тим Гарде предвођен је професионалним куваром те јединице Војске Србије.

Припадници Гарде Војске Србије учествовали су данас као гости на Седмом традиционалном затвореном првенству Јавног предузећа Сава Центар у припремању гулаша на отвореном.

У такмичењу, које се организује поводом обележавања 36. годишњице постојања те установе, учествовало је 17 екипа, а тим Гарде предвођен је професионалним куваром те јединице Војске Србије.

Ово је други пут да Гарда учествује на овом такмичењу, а сарадња са управом Сава Центра плод је добре цивилно војне сарадње коју припадници Гарде већ дуго негују са многим институцијама у Граду Београду и Републици Србији.

Када је реч о пропозицијама такмичења, учесници, који су махом били запослени у Сава Центру, изузев гостију међу којима су и гардисти ВС, а који нису учествовали у такмичарском делу, имали су једнаке услове за рад. Потребне састојке за припремање гулаша обезбедили су организатори гурманског надметања, а на такмичарима је било да понесу зачине и котлић.

Према речима представника Гарде, војног службеника Јовице Буре, професионалног кувара који за собом има стаж дужи од две деценије, тајна је у доброј сразмери зачина и умећа, а о победнику и квалитету гулаша одлучују само нијансе, али и искуство.

Повезане вести