Вежба Речне флотиле с бојевим гађањем „Тиса 2022“

Петак, 3.6.2022 | Обука
На привременом полигону Војске Србије код Титела претходне две недеље је реализована тактичка вежба Речне флотиле с бојевим гађањем „Тиса 2022“.

Вежба је одржана са циљем одржавања и унапређења оспособљености професионалног састава за извођење борбених дејстава у одбрамбеној операцији у захвату унутрашњих пловних путева.

Јединице Речне флотиле су на Тиси увежбавале борбене и тактичке радње током извиђања, извођења противбродских и противминских дејстава, противдиверзантске одбране бродова и спасавања и евакуације повређених, а вежбовне активности су завршене реализацијом заједничких бојевих гађања група бродова по циљевима на копну и води.

Резултати постигнути на гађању и у решавању сложених тактичких задатака потврдили су висок ниво оспособљености припадника Речне флотиле да, уз ефикасну употребу пловних средстава којa се налазe у наоружању јединице, пруже подршку снагама Копнене војске у операцијама у захвату унутрашњих пловних путева.

Учеснике вежбе јуче су обишли министар одбране др Небојша Стефановић, са сарадницима, и заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић.

Повезане вести