Селективна обука кандидата за пријем у 63. падобранску бригаду

Петак, 8.7.2022 | Обука
На војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу ове недеље је започела тромесечна селективна обука кандидата за пријем у 63. падобранску бригаду.

Кандидати су професионални официри, подофицири и војници Војске Србије и лица из грађанства која су се пријавила на конкурс за пријем у ову јединицу.

Општи циљ селективне обуке је избор високо мотивисаних и психoфизички способних кандидата за пријем у јединицу и укључивање у даљи процес обучавања, а посебни — провера и подизање на виши ниво војностручне обучености, физичке способности, смисла за лидерство, као и развијање тимског духа и способности за извршавања задатака у условима повећаних психофизичких напрезања.

Током захтевне обуке вршиће се стална опсервација и тестирање кандидата ради утврђивања обучености, психофизичке издржљивости, способности за реализацију задатака индивидуално и у саставу тима, те израде психолошког профила, како би за рад у овој бригади били одабрани само најбољи.

На крају селективне обуке кандидате очекује испитна недеља, када ће се у складу са оствареним резултатима извршити њихово рангирање, а најуспешнијима ће бити омогућено да ступе у елитни строј припадника 63. падобранске бригаде.

Повезане вести