Обележавање Дана Трећег центра за обуку

Петак, 6.10.2017 | Култура и традиција

У лесковачкој касарни „Војвода Петар Бојовић“ данас је одржана свечаност поводом обележавања Дана Трећег центра за обуку и Дана ослобођења Лесковца у Првом светском рату.

Свечаности су присуствовали заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, председник општине Медвеђа и представници општина Лебане и Црна Трава, Српске православне цркве, МУП-а, школа и других институција и организација и родитељи и пријатељи војника и професионалних припадника јединице. 

Говорећи о резултатима рада Трећег центра за обуку командант ове јединице пуковник Слађан Цветковић је нагласио да су изградили систем командовања који карактерише висок степен одговорности, ефикасност, самоиницијатива, брига за живот и здравље људи, рационално ангажовање организацијских састава и умешно коришћење расположивих ресурса.

– Поред тога, циљ нам је подизање угледа припадника Трећег центра за обуку, а самим тим и Војске Србије у целини и да уз неговање традиција српске војске исту приближимо народу – додао је пуковник Цветковић.
 
На данашњој свечаности приређен је дефиле јединица Центра, а најистакнутијим појединцима уручена су признања и награде.

Повезане вести