Укази о унапређењима и постављењима официра Војске Србије

Петак, 21.4.2023 | Актуелности
Изасланик врховног команданта Војске Србије и председника Републике, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић уручио је данас официрима Војске Србије указе председника Републике Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности.

Свечаности у Дому Гарде на Топчидеру присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

У чин бригадног генерала унапређени су пуковници Предраг Краљевић, Драган Арсенијевић и Милан Лазић. Бригадни генерал Бране Крњајић постављен је на дужност заменика команданта Ратног ваздухопловства и ПВО, а пуковник Милан Еленков на дужност команданта 204. ваздухопловне бригаде.

Министар Вучевић је, честитајући официрима који су унапређени и постављени на нове дужности, рекао да је у складу са Законом о Војсци Србије и њиме прописаним овлашћењима министра одбране, председнику Републике Србије Александру Вучићу, а на основу консултација са начелником Генералштаба Војске Србије, предложио унапређење и постављење на дужности за пет официра.

— Данас имам част да вам у име председника Републике честитам на заслуженим унапређењима и постављењима. Господо унапређени и постављени официри, верујем да ћете оправдати указано поверење. Имајте увек на уму да је то поверење које у вас има држава Србија, наша отаџбина и да њој стојите одговорно. Желим да са поносом носите своје нове чинове наше славне војске и обављате нове дужности. Подсећам вас на животну истину да напредовање у части, напредовање у каријери подразумева још већу преданост и већу одговорност, још већу  мудрост и већу сталоженост. Можда изнад свега још већу посвећеност и оданост према држави и војсци, према своме народу. Том љубављу мора бити прожет сваки ваш радни дан. То је наш посао, то је ваш посао и призив од Бога и на то морамо бити поносни, на то морате бити поносни, јер од тог позива нема узвишенијег посла. Обезбедити мир је задатак који са радошћу и поносом примамо, јер од тога нема веће части — нагласио је министар Вучевић.

Бригадни генерал Предраг Краљевић рођен је 1969. године у Имотском. У професионалној војној служби је од 1992. године. Завршио је Војно-техничку академију 1992. године, Командно-штабно усавршавање 2005. и Генералштабно усавршавање 2010. године. На дужности је начелника Војног кабинета председника Републике Србије.

Бригадни генерал Драган Арсенијевић рођен је 1971. године у Београду. У професионалној војној служби је од 1994. године. Завршио је Војну академију 1994. године, специјалистичке академске студије 2006. и Генералштабно усавршавање 2020. године. На дужности је начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) Генералштаба Војске Србије.

Бригадни генерал Милан Лазић рођен је 1971. у Пожеги. У професионалној војној служби је од 1995. године. Завршио је Војну академију 1995. године, Командно-штабно усавршавање 2009. и Генералштабно усавршавање 2020. године. На дужности је начелника Управе Војне полиције.

Бригадни генерал Бране Крњајић рођен је 1969. године у Француској. У професионалној војној служби је од  1992. године. Завршио је Ваздухопловну војну академију 1992. године, Командно-штабно усавршавање 2008. године, Генералштабно усавршавање 2014. године и Високе студије безбедности и одбране 2020. године. До сада је обављао дужност команданта 204. ваздухопловне бригаде Ратног ваздухопловства и ПВО.

Пуковник Милан Еленков рођен је 1972. године у Димитровграду. У професионалној војној служби је од 1995. године. Завршио је Војну академију 1995. године, Командно-штабно усавршавање 2009. године, Генералштабно усавршавање 2018. године. До сада је обављао дужност заменика команданта 204. ваздухопловне бригаде Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести