Студенти Филозофског факултета у Трећој бригади

Петак, 31.5.2013 | Цивилно-војна сарадња

Професори и студенти Филозофског факултета у Нишу посетили су јуче припаднике Треће бригаде Копнене војске у Нишу, Куршумлији и бази „Велики трн“. Посета је започела пријемом у мултимедијалној сали касарне „Књаз Михаило“, где је командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић упознао студенте са организацијском структуром јединице, задацима и учешћем у мултинационалним операцијма.

Професори и студенти Филозофског факултета у Нишу посетили су јуче припаднике Треће бригаде Копнене војске у Нишу, Куршумлији и бази „Велики трн“ у Копненој зони безбедности.

Посета је започела пријемом у мултимедијалној сали касарне „Књаз Михаило“, где је командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић упознао студенте са организацијском структуром јединице, задацима и учешћем у мултинационалним операцијма.

У наставку посете, студенти су обишли базу „Велики Трн“ где су се упознали са условима живота и рада војника, а потом су посетили и Ђавољу варош.

У куршумлијској касарни „Топлички устанак“ припадници 37. механизованог батаљона приказали су студентима наоружање и борбену технику  јединице, а декан Филозофског факултета Горан Максимовић и његови сарадници положили су венац на споменик палим борцима 354. пешадијске бригаде у рату 1999. године.

Повезане вести