Редовна замена контингента Војске Србије у мировној мисији на Кипру

Понедељак, 17.10.2022 | Мултинационалне операције
Припадници одељења војне полиције из састава Војске Србије који су претходних шест месеци били ангажовани у мировној операцији Уједињених нација на Кипру вратили су се у земљу након успешног учешћа у мисији.

За време свог ангажовања они су професионално и стручно реализовали све задатке у складу са мандатом мисије и тако на најбољи начин репрезентовали Војску Србије и Републику Србију у међународном окружењу. Дужност су претходне недеље предали новом контингенту Војске Србије, који је у зону операције упућен почетком овог месеца.

Одељење војне полиције у мировној операцији на Кипру налази се у саставу британског контингента и извршава широк спектар задатака, као што су спровођење мера заштите ангажованих снага, истражних радњи по налогу Уједињених нација, безбедносних патрола и ескорта важних личности.

Војска Србије у мировној операцији Уједињених нација на Кипру, осим одељења војне полиције, ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији, а претходно је, од 2011. до 2018. године, у овој мисији учествовала и са јединицом ранга пешадијског вода.

Повезане вести