Дан геодетске службе и Војногеографског института

Уторак, 5.2.2019 | Култура и традиција

Празници геодетске службе и Војногеографског института обележени су данас свечаним скупом у Војногеографском институту (ВГИ) у Београду.

Свечаности су присуствовали представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, активни и пензионисани припадници геодетске службе и ВГИ-ја, те бројни гости из научних и образовних институција с којима Институт сарађује. 

Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров поздравио је присутне у име начелника Генералштаба Војске Србије и честитао дан службе, истичући да су припадници Војске Србије поносни на Институт, с којим сигурно и несметано идемо напред кад је у питању геотопографско обезбеђење. 

Говорећи о најважнијим резултатима рада установе у 2018. години, заменик начелника Војногеографског института пуковник др Славиша Татомировић истакао је да ће претходна година остати упамћена по реакредитацији ВГИ-ја као истраживачко-развојног института за период од 2018. до 2022. године.

На крају свечаности додељена су признања заслужним појединцима и установама с којима ВГИ сарађује, а плакета Института уручена је генерал-мајору Илији Тодорову.

Повезане вести