Обука војника рода пешадије у теренским условима

Петак, 24.2.2023 | Обука
Војници на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2022“ који се обучавају за специјалности рода пешадије ове недеље су прошли практичну обуку на полигону „Пасуљанске ливаде“.

У складу са својим специјалностима, војници су се оспособљавали за борбену употребу наоружања пешадијских јединица, истовремено се адаптирајући на реализацију задатака и организацију живота и рада у теренским условима.

Тежиште је било на реализацији тактичке и ватрене обуке и извршењу програмских гађања. Војници су били у прилици да у пракси примене знања стечена у Центру за обуку копнене војске и увере се у борбене могућности минобацача 82 мм, који су намењени за ватрену подршку пешадије. Остварени су врлодобри и одлични резултати, чиме је ова генерација војника показала да је у потпуности савладала предвиђене садржаје специјалистичке обуке.

По повратку са терена војнике очекује завршни део индивидуалне специјалистичке обуке и провера обучености за извршавање тактичких задатака и борбену употребу наоружања рода пешадије, а затим и премештај у јединице Војске Србије и обука за реализацију колективних задатака.

Повезане вести