Обука инжињеријских јединица

Среда, 25.1.2023 | Обука
У касарни „Ратко Павловић Ћићко“ и на полигонима у околини Прокупља реализује се интензивна обука припадника инжињеријског батаљона Треће бригаде копнене војске.

Обуку пролази професионални састав рода инжињерије путне специјалности, а тежиште је на додатном оспособљавању војника и старешина који су недавно распоређени на дужности у овој јединици. 

Програм обуке базиран је на практичној употреби инжињеријских средстава за савлађивање и отклањање препрека на терену, израду заклона и склоништа, те изградњу, реконструкцију и одржавање путних комуникација. Током обучавања користе се савремене инжињеријске машине које осим унапређене безбедности за кориснике омогућавају значајно бржу и садржајнију обуку, као и бољи квалитет израђених путних деоница.

Континуираном обуком која се у инжињеријским јединицама Копнене војске реализује у циклусима током целе године обезбеђује се висок ниво оспособљености професионалног састава рода инжињерије, што је најважнији предуслов за ефикасну реализацију наменских задатака у операцијама Војске Србије.

Повезане вести