Интензивна обука у 72. бригади за специјалне операције

Четвртак, 15.10.2020 | Обука
У 72. бригади за специјалне операције свакодневно се реализује интензивна тактичка обука како би њени припадници сачували и унапредили способности за реализацију и најтежих задатака у свим земљишним, метеоролошким и борбеним условима.

Припаднике 72. бригаде за специјалне операције данас је обишао министар одбране Александар Вулин, који је у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву присуствовао делу обуке. Министар Вулин је том приликом изјавио да су припадници 72. бригаде за специјалне операције понос Војске Србије, а њихова обученост и мотивисаност — пример свим припадницима војске, али и свим грађанима Србије.

Током данашњег обиласка, припадници 72. бригаде за специјалне операције приказали су елементе физичке обуке, попут борења и савлађивања полигона пешадијских препрека, као и сегменте алпинистичке, ватрене и тактичке обуке.

Приказана је борба против терориста у урбаној и руралној средини, реализација ватрених задатака, поступци у случају напада на штићену личност, те део наоружања и војне опреме коју припадници јединице користе у извршавању својих задатака.

Повезане вести