Годишња анализа способности Војске Србије

Четвртак, 30.1.2020 | Актуелности

Војска Србије значајно унапредила способности у 2019. години


Редовна годишња анализа стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2019. годину завршена је данас реферисањем у Дому Гарде у Београду, којим је руководио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Реферисању су присуствовали министар одбране Александар Вулин, председник Одбора за контролу служби безбедности и члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Игор Бечић, као и најодговорније старешине Министарства одбране и Војске Србије.

Сагледани су безбедносна ситуација у земљи и окружењу, постигнути резултати у изградњи оперативних и функционалних способности и друга питања од значаја за унапређење способности Војске Србије.

Закључено је да је Војска Србије у 2019. години значајно унапредила оперативне и функционалне способности, организацију, техничку опремљеност, обуку активног и резервног састава, морал и материјални положај својих припадника. Војска је реализовала све постављене задатаке и показала да је спремна и способна да заштити државу и грађане.

Посебна захвалност упућена је председнику Републике и врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу за лични допринос укупном јачању Војске Србије, посебно кроз интензивно опремање великим бројем нових средстава наоружања и војне опреме и значајно побољшање материјалног положаја свих припадника.

Као носилац одбране земље, Војска Србије је дефинисала смернице за даљи развој и унапређење способности  у складу са  националним и одбрамбеним интересима утврђеним Стратегијом националне безбедности и Стратегијом одбране Републике Србије.

Повезане вести