Такмичење возача моторних возила Војске Србије

Среда, 24.4.2019 | Обука
Доделом награда и диплома најбољим појединицима и екипама, данас је завршено треће по реду такмичење возача моторних возила Војске Србије, које је од 22. до 24. априла одржано у касарни ,,Рибница“ и на полигону за обуку возача ,,Берановац“ у Краљеву, у организацији Батаљона за обуку саобраћајне службе, Центра за обуку логистике.
 
Дипломе и награде најбољим учесницима такмичења уручио је заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић.

Циљ такмичења био је сагледавање обучености возача за извршење наменских задатака, развијање такмичарског духа у јединицама Војске Србије и одабир екипе која ће учествовати на „Другом међународном такмичењу возача“, планираном у септембру ове године, на истој стази.
 
Такмичење је реализовано у две такмичарске категорије. У првој групи своје возачке вештине такмичари су приказали на моторном возилу FAP 1118 BS/AV, а у другој групи на моторном возилу LAND ROVER DEFENDER 110.
 
Првог дана, такмичари су решавали тест из познавања прописа о безбедности саобраћаја, а другог дана такмичили су се у практичним радњама на полигону за обуку возача „Берановац“.

У категорији теренских возила за вучу и транспорт FAP 1118 BS/AV, најбоље резултате постигли су: десетар Дејан Ђурђевић из Команде за обуку – прво место, разводник Драган Рашковић из Команде за обуку – друго место и разводник Стефан Згоњанин из Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије – треће место.
 
Прво место у категорији теренских возила за превоз лица LAND ROVER DEFENDER 110, освојио је десетар Данијел Добрић из Команде за обуку, друго место Слободан Милашиновић из Команде за обуку и треће место старији водник прве класе Димитрије Живаљевић из Гарде.
 
Најбољa у екипном пласману билa је екипа Команде за обуку, испред екипа Копнене војске и Гарде.
 
Такмичење су у оквиру припрема за учешће на „Међународном такмичењу возача“ пратили и представници Оружаних снага Руске Федерације, Мађарске, Италије и Босне и Херцеговине, који учествују у раду Прве планске конференције за друго међународно такмичење возача.

У краљевачкој касарни „Рибница“ данас је одржана и седница Савета за безбедност војних учесника у саобраћају на којој су традиционално по 15. пут уручена признања најбезбеднијим возачима у Министарству одбране и Војсци Србије у 2018. години. Најбезбеднији возачи су заставник Братислав Бабић из Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ у категорији подофицира, у категорији професионалних војника десетар Дејан Марковић из Гарде, док је у категорији цивилних лица за најбезбеднијег возача проглашен Слободан Сантрач из Војне установе „Дедиње“.

Повезане вести