Бојева гађања циљева на води

Петак, 22.9.2023 | Обука
Припадници Речне флотиле реализовали су данас, на привременом полигону Војске Србије код Титела на Тиси, бојева гађања циљева на води из бродског наоружања.

Дејствовано је топовима 20мм са речних вишенаменских и патролних бродова по циљевима који су симулирали непријатељске пловне објекте. 

Погођени су сви циљеви предвиђени за уништење, што говори о високом нивоу оспособљености бродских посада за пружање подршке снагама Копнене војске у операцијама у захвату унутрашњих пловних путева и ефикасну употребу средстава у наоружању Речне флотиле.

Осим посада речних вишенаменских и патролних бродова Речне флотиле Војске Србије, гађања су реализовали и припадници речних јединица Мађарске војске, за које је ова врста ватрене обуке веома значајна, будући да у својој земљи немају полигон који пружа услове за реализацију оваквих активности. 

Бојева гађања циљева на води која су на привременом полигону на Тиси реализовали припадници Мађарске војске само су једна од бројних активности билатералне војне сарадње Србије и Мађарске, које доприносе развоју како војно-војних тако и укупних добросуседских односа двеју земаља.

Повезане вести