Дан сећања на страдале у НАТО агресији на СРЈ

Недеља, 24.3.2024 | Култура и традиција
Дан сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију и 25 година од почетка бруталног бомбардовања суверене земље обележен је комеморативним скуповима у командама, јединицама и установама Војске Србије и у бројним градовима и општинама полагањем венаца крај спомен-обележја страдалима у одбрани отаџбине. 

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић венце је положио крај Споменика жртвама ратова 1990–2000. у Куршумлији и крај спомен-обележја у част погинулих припадника Војске Југославије у касарни „Топлички устанак“ у том граду.

Генерал Мојсиловић је, одајући пошту жртвама НАТО агресије, истакао да припадници Војске Србије с поносом чувају успомену на војнике и старешине који су погинули бранећи отаџбину, али и на све припаднике снага безбедности који су страдали у агресији на нашу земљу.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић венац је положио крај спомен-обележја десетару Бобану Недељковићу у касарни „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу.

Церемонији свечаног откривања спомен-плоче новим косовским јунацима у крипти Храма Светог Василија Острошког у Нишу и централној државној комеморативној манифестацији у Прокупљу присуствоваће министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Мојсиловић, са члановима својих колегијума.

Припадници Војске Србије су узели учешће и у комеморативним активностима у свим гарнизонима и гарнизонским местима које су, поводом Дана сећања, организовали градови и општине, борачке и друге организације које негују војничке традиције.

Повезане вести