Здружена тактичка вежба Војске Србије и МУП-а с бојевим гађањем

Субота, 27.8.2022 | Обука
Јединице Војске Србије и Министарства унутрашњих послова које ове недеље реализују заједничка увежбавања на полигону „Пасуљанске ливаде“ извеле су данас здружену тактичку вежбу с бојевим гађањем.

На вежби је приказано дејство ојачане тактичке групе у извођењу операција, као и садејство и сарадња различитих састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и специјалних снага Војске Србије и полиције ангажованих на истом задатку.

Извођењу вежбе присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са сарадницима, и он се том приликом уверио у високу оспособљеност команди и јединица Војске Србије и МУП-а за решавање сложених тактичких и ватрених задатака у садејству. Вежби су присуствовали су и команданти Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан и 63. падобранске бригаде бригадни генерал Ненад Зонић.

На „Пасуљанским ливадама“ је ове недеље реализовано више тактичких увежбавања и вежби, уз употребу тенкова, оклопних борбених возила, ПВО и артиљеријских система, хеликоптера и беспилотних летелица, а интензивне вежбовне активности завршавају се сутра реализацијом здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем.

Повезане вести