Јавни оглас за пријем на војностручно оспособљавање за официре рода авијације

Четвртак, 1.2.2024 | Конкурси
Министарство одбране Републике Србије расписало је јавни оглас за пријаву кандидата за слушаоце војностручног оспособљавања за резервне официре Војске Србије рода авијације.

На оглас се могу пријавити држављани Републике Србије који до краја 2024. навршавају до 27 година живота, који имају завршене студије у обиму од 240 ЕСПБ бодова и испуњавају опште и посебне услове.

Кандидати могу поднети пријаве за неку од три специјалности рода авијације: за пилота авиона, пилота хеликоптера или пилота-оператера даљински пилотираног ваздухоплова.

Селекција кандидата реализоваће се у два дела. Први део селекције обухвата психолошку и медицинско-здравствену процену и безбедносну проверу, а други део обухвата медицинско-здравствену процену за летача, селективну падобранску обуку и селективну летачку обуку.

Они који поднесу пријаву за специјалност пилота-оператера даљински пилотираног ваздухоплова не упућују се на селективну падобранску и селективну летачку обуку.

Кандидатима који се пријаве за пилота авиона или хеликоптера и не савладају селективну падобранску или селективну летачку обуку биће омогућено да буду упућени на оспособљавање за пилота-оператера даљински пилотираног ваздухоплова.

Повезане вести