Дан Команде за обуку

Понедељак, 15.1.2024 | Култура и традиција
Дан Команде за обуку — 15. јануар свечано је обележен данас у касарни „Топчидер“ у Београду, у спомен на дан кадa је, 1883. године, донет Закон о устројству војске, којим су први пут дефинисани принципи регрутовања и обуке војника на служењу војног рока.

Поводом празника, који се први пут обележава ове године, додељена су признања најистакнутијим појединцима и презентована су кључна достигнућа у изградњи способности овог оперативног састава Војске Србије, намењеног за индивидуалну обуку свих категорија кадра и развој Територијалних снага.

У осврту на постигнуте резултате, истакнуто је да је Команда за обуку успешно реализовала све задатке и да је обуком сталног и резервног састава током целе године дала значајан допринос унапређењу обучености припадника Војске Србије, а тиме и укупне борбене готовости јединица и Војске Србије у целини.

Свечаности у Топчидеру присуствовали су представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, привредних субјеката и институција са којима је остварена успешна сарадња, као и бројни други гости.

Повезане вести