Диверзантска обука у 63. падобранској бригади

Среда, 27.3.2024 | Обука
Борбени тимови 63. падобранске бригаде, у садејству са хеликоптерском јединицом Ратног ваздухопловства и ПВО, реализују редовну обуку за извођење диверзантских дејстава на елементе борбеног распореда непријатеља.

Обука се изводи ради тренажа професионалног састава, додатног оспособљавања млађих војника и старешина и очувања високе борбене готовости јединице за реализацију додељених мисија и задатака. 

Припаднике бригаде је данас, на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ и у рејону привременог базирања у околини Ниша, обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Он је овом приликом присуствовао увежбавању падобранаца за вертикални маневар различитим техникама уз помоћ ужета, са и без осигурања, и потом пратио извођење обуке тимова падобранских чета за извршење диверзије, укључујући и за тиху ликвидацију, постављање експлозивних пуњења и евакуацију рањеника ваздушним путем.

Након обиласка, начелник Генералштаба је изразио задовољство затеченим стањем, приказаном оспособљеношћу и организацијом обуке и садејства са јединицама ратног ваздухопловства, оцењујући да се припадници 63. падобранске бригаде с правом поносе својом обученошћу, односом према задацима, високим моралом и својом јединицом.

Повезане вести