Обилазак Центра за обуку и усавршавање подофицира

Четвртак, 28.10.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас Центар за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву.

Генерал Мојсиловић је том приликом сагледао организацију рада и функционисање јединице након извршених организацијских промена, као и реализацију кључних задатака и активности које се предузимају за даље унапређење обуке кандидата за подофицире и усавршавања подофицира. 

Начелник Генералштаба је током обиласка присуствовао сегментима обуке војника и подофицира који на курсевима у Центру стичу општевојна и војностручна знања неопходна за обављање од почетних до најодговорнијих подофицирских дужности у јединицама Војске Србије.

У обраћању полазницима курсева, генерал Мојсиловић је истакао да се од њих очекује да током усавршавања уложе максималан напор како би достигли захтеване високе стандарде и стекли свеобухватна знања, која ће бити у прилици да на одговорним подофицирским дужностима свакодневно примењују и тако јачају способности својих јединица и Војске Србије у целини.   

Изражавајући задовољство затеченим стањем у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“, начелник Генералштаба је указао на значај ове јединице за попуну Војске Србије квалитетним подофицирским кадром и похвалио марљив рад и посвећеност професионалног састава у реализацији додељених задатака.

Повезане вести