Министар одбране обишао Команду Ратног ваздухопловства и ПВО

Петак, 31.5.2024 | Из јединица
Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Желимира Глишовића.

Током састанка са најодговорнијим старешинама Ратног ваздухопловства и ПВО, командант генерал-потпуковник Душко Жарковић представио је министру Гашићу организацију, размештај јединица и најбитније задатке тог вида Војске Србије.

Министар Гашић рекао је да је РВ и ПВО кључни део снажног одбрамбеног система наше земље и да је поносан што његови припадници одговорно и професионално извршавају задатке контроле и заштите суверенитета ваздушног простора Србије.

Он је нагласио да је континуирано опремање РВ и ПВО савременим ваздухопловима, ПВО системима и радарима пут ка даљем јачању овог вида Војске Србије.

– Набавком ракетних система за противваздухопловна дејства ФК-3 и „панцир“, хеликоптера Ми-35 и Х-145, радара великог домета ГМ-400, даљински пилотираних ваздухоплова, знатно је ојачана борбена готовост РВ и ПВО. Државно руководство и Министарство одбране наставиће да пружају подршку даљем опремању савременим средствима како би одговорили свим изазовима по питању контроле и заштите нашег ваздушног простора. Наша земља се развија, економски јача и можемо више новца издвојити за нашу одбрану. Свакако је од велике важности  да наше Ратно ваздухопловство буде ојачано и новим авионима, јер само јако Ратно ваздухопловство и јака Војска Србија гарант су мира и безбедности свих нас – рекао је министар Гашић.

Министар Гашић је истакао да ће у наредном периоду један од приоритета бити брига о људима и да ће се даље радити на унапређивању материјалног положаја припадника Војске Србије.

После данашњег састанка у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО, министру Гашићу презентована је заштитна летачка опрема и заштитна опрема техничког особља.

Повезане вести