Покретно логоровање 63. падобранске бригаде

Четвртак, 26.5.2022 | Обука
Припадници 63. падобранске бригаде налазе се на вишедневном покретном логоровању на локацијама ван рејона базирања, у оквиру којег реализују бројне садржаје из тактичке обуке специјалних дејстава.

У вежбовним активностима учествује професионални састав јединице и војници генерације „март 2022“ који други део војног рока служе у 63. падобранској бригади.

Њих је данас обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом се уверио да је обука припремљена и организована тако да од припадника јединице захтева макисмалну посвећност и напрезање како би достигли високе стандарде обучености који се постављају пред ову елитну јединицу Војске Србије.

Овонедељне активности 63. падобранске бригаде започеле су узбуњивањем дела јединице и пребацивањем борбених делова у рејон извршења покретног логоровања уз употребу борбених и неборбених возила и хеликоптера.

Током вишедневног боравка у теренским условима, падобранци реализују тактичке вежбе и увежбавају извршење диверзантских препада и заседа, трагање и спасавање и обезбеђење команде и јединица у месту и покрету, као и падобрански и специјални десант на непознати терен.

Реализацијом ове обуке, уз оспособљавање војника на служењу војног рока, од којих ће многи постати професионални припадници Војске Србије на служби у 63. падобранској бригади, унапређује се и оспособљеност јединице за извођење операција специјалних снага у оперативној и стратегијској дубини непријатеља.

Повезане вести