Обука војника службе телекомуникација у Бригади везе

Уторак, 10.1.2023 | Обука
У јединицама Бригаде везе у току је колективна обука војника на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2022“ који се у овој бригади оспособљавају за специјалности службе телекомуникација.

Војници су претходно савладали основну и индивидуалну специјалистичку обуку, а сада се обучавају за дужности радио-телепринтериста, телефониста-линијаша и радио-релејаца, као и за реализацију колективних задатака у јединицама везе Војске Србије.

Обука се изводи у специјално опремљеним кабинетима, који пружају услове за практичан рад на телекомуникационим уређајима и системима, али и у теренским условима, када је тежиште на увежбавању радњи и поступака приликом постављања телекомуникационих станица и провере квалитета комуникација у планираним радио-мрежама. Осим специјалистичке обуке, војници у Бригади везе пролазе и садржаје из тактичке, ватрене, инжињеријске и санитетске обуке.

Војницима службе телекомуникација пружа се могућност да по завршетку служења војног рока започну професионалну војну каријеру у Бригади везе, у којој ће обављати одговорне дужности на обезбеђењу непрекидности функционисања телекомуникационо-информатичког система у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести