Прослављен Дан Команде за развој Београдске бригаде

Четвртак, 1.11.2018 | Култура и традиција

У касарни „Мајор Милан Тепић“ у Јакову данас је приређена војна свечаност поводом Дана Команде за развој Београдске бригаде.

Свечаности су присуствовали заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, представници Министарства одбране, градских општина Сурчин, Обреновац и Младеновац, пензионисани припадници јединице, лица из резервног састава, представници борачких удружења, верских заједница и бројни гости.

На свечаности су уручене награде и похвале најуспешнијим припадницима јединице, а додељене су и захвалнице органима локалне самоуправе и привредним субјектима са којима јединица остварује значајну сарадњу.

Команда за развој Београдске бригаде је намењена за успостављање основе за нарастање и развијање оперативних способности ратне јединице – Београдске бригаде. Формирана је 11. јула 2011. године преформирањем Трећег центра за обуку. Дан јединице обелeжава се 1. новембра у спомен на дан кад је 1918. године Прва српска армија, под командом војводе Петра Бојовића, ослободила Београд.

Повезане вести