Снајперска обука у јединицама војне полиције

Уторак, 21.6.2022 | Обука
Професионални војници и старешине на дужностима снајпериста у јединицама војне полиције у Копненој војсци реализовали су тактичка увежбавања и бојева гађања у рејону полигона „Орешац“ код Вршца.

Током вишедневних активности реализовани су садржаји тактичке и ватрене обуке коју пролазе снајперисти у Војсци Србије, а акценат је био на увежбавању стрелаца за извршавање задатака специфичних за војнополицијске јединице.

На обуци је проверена и оспособљеност војних полицајаца да, самостално или у пару, решавају ватрене задатке снајпериста у различитим тактичким, временским и земљишним условима уз употребу савремене оптоелектронске опреме и приручних и формацијских средстава за маскирање.

Показана прецизност ватре и ефикасност у различитим ситуацијама уливају поверење у борбене способности јединица војне полиције Копнене војске за реализацију широког спектра задатака и активности у операцијама.

Значај ове обуке, која се у циклусима реализује током целе године, огледа се у одржавању и унапређењу високог нивоа оспособљености професионалног састава и борбене готовости јединица војне полиције у Војсци Србије.

Повезане вести