Обука војника генерације „март 2022“ на тенковима Т-72МС

Среда, 20.7.2022 | Обука
Војници на служењу војног рока генерације „март 2022“ који су после првог периода обуке распоређени у Тенковски батаљон Т-72М обучавају се за употребу савремених борбених средстава у наоружању ове јединице.

Реч је о стручно-специјалистичкој обуци која се реализује ради оспособљавања војника рода оклопних јединица за борбену употребу тенкова Т-72МС и извођење оклопних и противоклопних дејстава у операцијама Копнене војске.

Током обуке војници стичу знања о могућностима и специфичностима тенкова Т-72МС, употреби и одржавању њихових система и подсистема, и пролазе практичну обуку на овом борбеном средству. Тежиште је на усвајању знања и вештина неопходних за сигурну вожњу тенка у различитим земљишним и временским условима, те ефикасну употребу тенковског наоружања.

Осим ангажовања на обуци, војници на служењу војног рока су укључени и у редовне активности јединице па додељене задатке изводе заједно са професионалним саставом Тенковског батаљона Т-72М, у чији колектив су се брзо и потпуно уклопили.

Војници су изузетно задовољни чињеницом да су у прилици да се обучавају на најмодернијим тенковима у Војсци Србије, једним од најбољих у свету у својој класи, и показују интересовање да постану професионални војници у овој јединици Копнене војске, за шта већ сада могу конкурисати.

Повезане вести