Обилазак имунизације припадника Војске Србије против ковида 19

Четвртак, 13.5.2021 | Из јединица

Председник Вучић: Хвала Војсци што је озбиљно разумела свој посао и задатак


Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао је пункт за вакцинацију припадника Војске Србије и њихових породица против заразне болести ковид 19 у касарни „Дедиње“ у Београду.

Након обиласка, председник Вучић је похвалио припаднике Војске Србије због великог одзива на вакцинацију чиме су препознали значај масовне имунизације као једине праве мере за сузбијање епидемије ковида 19 у Републици Србији и омогућавање здравственог, економског и укупног друштвеног опоравка од последица пандемије. 

— Ми очекујемо да у Војсци и у Министарству унутрашњих послова тај одзив буде буде још много већи. Верујем да се тиме, и сваком овом вакцином, спасавају животи не само вакцинисаних, него и других људи и зато им хвала што су ово на овакав начин организовали — истакао је председник Вучић изразивши задовољство организацијом рада у касарни „Дедиње“.

— Хвала Војсци Србије што је озбиљно разумела свој посао и задатак. Хвала министру Стефановићу и генералу Мојсиловићу и хвала што је ово добро организовано и што ово заиста личи на веома озбиљну и уређену земљу и тиме можемо да се поносимо — нагласио је председник Вучић. 

Вакцинисање припадника Војске Србије је започело 19. јануара на Београдском сајму и потом настављено у јединицама Војске Србије и војноздравственим установама у складу са плановима и утврђеном динамиком за спровођење имунизације. 

Свим припадницима Војске Србије је пружена могућност да се имунизују једном од тренутно доступних вакцина у Републици Србији.

Повезане вести