Припадник Војске Србије победник такмичења „Најбољи ратник“

Понедељак, 8.5.2023 | Међународна сарадња
Припадник 72. бригаде за специјалне операције водник прве класе Иван Јеремић победник је такмичења „Најбољи ратник“ које је одржано протекле недеље у Сједињеним Америчким Државама, у организацији Националне гарде Охаја.

На овом регионалном такмичењу, које представља тест физичких способности и војничких знања и вештина, у бази „Џејмс А. Гарфилд“ у Равени снаге су одмерили најбољи војници из америчких држава Ајове, Висконсина, Илиноиса, Индијане, Минесоте, Мичигена и Охаја, те представници Мађарске и Србије.

Они су се током пет напорних дана надметали у 12 захтевних дисциплина, које су, између осталог, обухватале познавање наоружања, гађање под стресом и на специјализованом полигону, преживљавање у води, маршевање под оптерећењем, навођење артиљеријске ватре и пружање прве помоћи.

Освајањем првог места у јакој конкуренцији, и то са наоружањем и војном опремом који су на употреби у Оружаним снагама САД, водник Јеремић је показао да припаднике Војске Србије красе највише војничке врлине, да су врхунски професионалци и да су у реализацији задатака упорни, дисциплиновани и посвећени.

Било је ово прво учешће припадника Војске Србије на такмичењу „Најбољи ратник“ у САД. Реч је о само једној од бројних активности Војске Србије и Националне гарде Охаја, у оквиру програма државног партнерства, које за циљ има подизање нивоа оперативних способности и достизање интероперабилности оружаних снага, јачање поверења и развој укупних односа Србије и САД.

Повезане вести