Начелник Генералштаба у посети привредном друштву „Застава оружје“

Четвртак, 28.12.2023 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић посетио је данас Акционарско друштво за производњу и промет оружја „Застава оружје“ из Крагујевца.

Током посете разговарао је с генералним директором Сашом Милошевићем и ужим руководством фабрике o актуелним пројектима, производним капацитетима и плановима за будућност и потом обишао погоне за производњу стрељачког наоружања.

Начелнику Генералштаба је овом приликом представљен систем менаџмента квалитетом у области пројектовања, развоја, производње и сервисирања наоружања, производње машина, прибора, делова и амбалаже и извођења опших машинских радова, као и карактеристике и могућности дела средстава из производног програма којима се опремају или би могле бити опремљене јединице В0јске Србије.

Генерал Мојсиловић је изразио уверење да ће захваљујући значајним финансијским средствима која је Влада Републике Србије одобрила привредном друштву „Застава оружје“ за унапређење производних капацитета и освајање нових технологија бити унапређена технолошка способност фабрике за производњу савременог и поузданог наоружања за потребе Војске Србије.

Данас је, у присуству начелника Генералштаба, извршен и коначни квалитативни пријем новог контингента стрељачког наоружања из производног програма „Застава оружја“, чиме су се стекли услови за његову предају Војсци Србије и распоређивање на употребу у јединицама. Пријем је извршила комисија Министарства одбране и Војске Србије за квалитативни пријем готових производа са тржишта.

У пратњи начелника Генералштаба током данашње посете били су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелници Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић и Управе за развој и опремање (Ј-5) бригадни генерал Милан Поповић,  командант 63. падобранске бригаде бригадни генерал Ненад Зонић и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

Повезане вести