Редовна обука понтонирских јединица Речне флотиле

Понедељак, 21.3.2022 | Обука
У касарни „Мачвански партизански одред“ и на делу Саве код Шапца реализована је редовна кондициона обука припадника Првог понтонирског батаљона из састава Речне флотиле.

Током вишедневног оспособљавања професионални састав јединице амфибијске специјалности реализовао је тактичке радње и поступке приликом савлађивања водене препреке на успостављеном десантном месту преласка. 

У захвату реке, увежбавани су безбедан и правилан утовар средстава на амфибијске транспортере, отклањање отказа и застоја на средствима и пловидба транспортером у различитим условима, уз примену мера маскирања и непосредне заштите јединице. У оквиру обуке, реализована је и провера оспособљености и оцењивање послуга амфибијских транспортера за извршавање задатака у складу са наменом јединице.

Резултати остварени на обуци и током провере показују да су припадници Првог понтонирског батаљона Речне флотиле у потпуности оспособљени за пружање подршке борбеним јединицама Копнене војске у операцијама у захвату унутрашњих пловних путева.

Повезане вести