Обилазак дежурне јединице ПВО у новогодишњој ноћи

Недеља, 31.12.2023 | Из јединица
Министар одбране Милош Вучевић, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Желимира Глишовића и команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковника Душка Жарковића, обишао је вечерас у гарнизону Нови Сад припаднике дежурне јединице 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Реч је о јединици која је у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Републике Србије.

Током обиласка, командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства пуковник Новица Гогић је реферисао министру одбране о задацима дежурне јединице, након чега је презентован рад јединице приликом превођења снага у виши степен приправности.

Изражавајући задовољство спремношћу и оним што су приказали ангажовани припадници Војске Србије, министар Вучевић је истакао да без обзира који је дан и да ли је празник, припадници Војске Србије обезбеђују и копно и ваздух над нашом Србијом и да им због тога дугујемо посебну захвалност.

Он је овом приликом упутио честитке поводом наступајућих празника свим припадницима Војске Србије и Министарства одбране, и нагласио да је и на крају 2023. године наше Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана далеко јаче него што је било на почетку ове године, као и укупно Војска Србије – на понос свих грађана Србије, на понос целе Србије.

Повезане вести