Свечано полагање војничке заклетве

Петак, 24.3.2023 | Из јединица
У касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву данас је одржана војна свечаност поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2023“ и полазника Курса за резервне официре.

Војници и слушаоци су се, свечано изговарајући текст заклетве пред заставом Републике Србије, обавезали да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

Свечаности су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, представници јединица Војске Србије, органа локалне самоуправе и верских заједница, те родбина и пријатељи младића и девојака који су положили заклетву.

Након положене заклетве, војнике очекују индивидуална и колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока. Полазници Курса за резеврне официре ће наставити своје шестомесечно усавршавање на Универзитету одбране, на крају којег их очекује промоција у чин резервног потпоручника, а након тога и могућност да започну своју официрску каријеру у Војсци Србије.

Повезане вести