Састанак команданта Копнене војске са командантом Националне гарде Охаја

Петак, 7.9.2018 | Међународна сарадња

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, данас се у Команди Копнене војске у Нишу, састао са командантом Националне гарде Охаја, генерал-мајором Марком Бартманом.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, данас се у Команди Копнене војске у Нишу, састао са командантом Националне гарде Охаја, генерал-мајором Марком Бартманом. Састанку су присуствовали и бригадни генерал Дејан Јанковић, као и представници Копнене војске Војске Србије и Националне гарде Охаја. 

Генерал Симовић је гостима из Охаја представио преглед досадашње сарадње копнених војски Србије и Охаја, осврнувши се на сарадњу у Копненој зони безбедности и током извођења заједничких вежби. 

У наставку састанка, генерали Симовић и Бартман, причали су о међусобној сарадњи између Копнене војске Војске Србије и Националне гарде Охаја, посебно о развоју базе „Југ“, полигона „Боровац“ и стрелишта „Вртогош“, као и о заједничким вежбама „Платинасти вук“ и „Комшије“, у којима учествују припадници обе војске. 

Након завршеног састанка, генерали Симовић и Бартман, обишли су Спомен собу Копнене војске, у којој се налазе имена преко 16.000 погинулих војника, полицајаца и цивила у свим ратовима од Српско-турског рата 1876-1878. године, до НАТО агресије и Копнене зоне безбедности 1999. и 2001. године.

У наставку посете генерал Бартман, са делегацијом, обишао је градску болницу у Нишу и присуствовао потписивању Меморандума о братимљењу Краљева и Јужног Јуклида, у скупштини града Краљева.

Повезане вести