Пријем официра који се упућују на Генералштабно усавршавање

Среда, 24.8.2022 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас официре из састава Војске Србије који се упућују на Генералштабно усавршавање Школе националне одбране.

У обраћању новој генерацији официра на школовању за највише и најодговорније дужности у систему одбране, генерал Мојсиловић је истакао да су их њихови досадашњи резултати рада и показане способности препоручили за овај ниво усавршавања и изразио уверење да ће успешно савладати захтеван теоријски и практични програм. Посебно је нагласио да се од полазника очекује да уложе максималан напор и енергију у стицању нових знања како би се на најбољи начин припремили за одговорне дужности на које ће бити постављени по завршетку школовања и на којима се очекује да ће дати највећи допринос јачању укупних способности Војске Србије.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво каријерног усавршавања официра, чији је циљ развој лидерских способности за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.

Повезане вести