Курс за инструкторе скијања у Војсци Србије

Четвртак, 21.12.2023 | Обука
У организацији Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије на Копаонику је у току реализација Курса за инструкторе алпског скијања.

Полазници су припадници Војске Србије који поседују напредне скијашке вештине и који ће по успешно завршеном усавршавању бити ангажовани на задацима извођења обуке и кондицирања у скијању.

Будући инструктори ће, уз примену најсавременијих метода обучавања дефинисаних новим методолошким приручником, обучавати припаднике јединица Војске Србије које у складу са својом наменом морају имати способност за реализацију задатака на снегом покривеним планинама.

Програм курса је моделован тако да полазници кроз теоријску и практичну наставу усвоје неопходна методолошка знања и вештине. Осим тима сертификованих инструктора из Војске Србије, за извођење наставе су ангажовани и гостујући предавачи и демонстратори из Јавног предузећа „Скијалишта Србије“ и Горске службе спасавања.

Обука у алпском скијању један је од почетних сегмената оспособљавања припадника Војске Србије у зимском окружењу и представља важну основу за реализацију комплекснијих садржаја обучавања за извршавање задатака у специфичним земљишним и временским условима.

Повезане вести