Обука инжињеријских јединица Друге бригаде копнене војске

Уторак, 5.4.2022 | Обука
У касарни „Рибница“ и на полигону „Карапанџа“ у Краљеву реализује се интензивна обука професионалног састава у инжињеријском батаљону Друге бригаде копнене војске.

Реч је о редовном обучавању инжињераца путне и мостне специјалности и додатном оспособљавању новопримљених професионалних војника за реализацију задатака у складу са наменом ове јединице. Током обучавања користе се савремене инжињеријске машине којима је батаљон опремљен, а исте омогућавају квалитетну обуку и сигурну и безбедну употребу.

Тежиште у овој фази је на практичној употреби инжињеријских средстава за савлађивање и отклањање препрека на терену, изградњу кампова, заклона и склоништа, те изградњу, реконструкцију и одржавање путних комуникација и мостова.

Обука у инжињеријским јединицама Војске Србије се реализује свакодневно, ради одржавања и унапређења високог нивоа оспособљености њихових припадника, који је небројено пута демонстриран на здруженим тактичким вежбама и приликом пружања помоћи грађанима када год је то било потребно.

Повезане вести