Обележен Дан Другог центра за обуку

Понедељак, 15.10.2018 | Култура и традиција

Дан Другог центра за обуку, 15. октобар обележен је пригодним програмом у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву.

Свечаности су присуствовали заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, представници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, локалне самоуправе, Српске православне цркве, представници фирми,пензионисани припадници јединице и породице погинулих припадника јединица чији је правни наследник Други центар за обуку.

Командант Другог центра за обуку пуковник Зоран Смиљанић истакао је да је 15.октобар датум који носи сећање на дан када су 1918. године јединице Друге армије под командом војводе Степе Степановића ослободиле град Ваљево.

Пуковник Смиљанић је још додао да су војници који су из центра отишли на служење војног рока у друге јединице Војске Србије поносни што су први део војног рока служили у Ваљеву. Такође, он је истакао плодну сарадњу са институцијама града Ваљева и општинама Колубарског округа. 

- Све то нас обавезује да у наредном периоду приликом реализације планираних активности испољимо висок степен одговорности, као и спремности за успешно решавање свих задатака који се пред нас поставе - рекао је пуковник Смиљанић.

Поводом Дана центра припређен је тактичко-технички збор и додељена су признања најистакнутијим појединцима. У програму су учествовали Мешовити хор Музичке школе из Ваљева и КУД “Крушик“.

У сусрет Дану Другог центра за обуку, а поводом стогодишњице завршетка Првог светског рата, у организацији града Ваљева, Центра за културу и Другог центра за обуку данас је у овом граду одржана свечана академија. Глумци Центра за културу из Ваљева извели су представу „Ваљево страдање слобода и сећање“ у режији Петра Станојловића након чега је Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ извео део свог репертоара.

Повезане вести